Ongekende pech in Aubel-Thimister-Stavelot

Ongekende pech in Aubel-Thimister-Stavelot

STAVELOT – In de Belgische meerdaagse Aubel-Thimister-Stavelot heeft onze ploeg ontzettend veel pech weten te verduren. In de eerste kletsnatte etappe, over de toch wel slechte Wallonische wegen, kwamen Niels van der Gracht, Lance Huenders en Mathijs de Kok al ten val. Niels moest van fiets wisselen als gevolg van een valpartij in de eerste 20 kilometer van de wedstrijd en Lance kon zonder erg zijn weg weer vervolgen na hier ook gevallen te zijn. Mathijs viel niet veel later als gevolg van een renner die in zijn wiel reed. Hij viel hard op zijn heup en moest na enige tijd afstappen wegens de vele pijn. Na enige tijd kwam Niels weer aansluiten bij het peloton waar Loe van Belle, Lance Huenders, Pieter Prosman en Philip Sijbrandi nog zaten. Lance en Philip misten de aansluiting met het peloton zo een dertig kilometer voor de streep door de gaten die in de regen waren gevallen niet meer te kunnen dichten. Niels moest iets daarvoor zijn inspanningen van zijn achtervolging ondertussen bekopen en zat in een achtervolgende groep. Pieter kreeg ondertussen last van een verkoudheid, die hij hoogstwaarschijnlijk in de Juniorenrundfahrt heeft opgelopen, en moest dus wegens ziekte afstappen. Loe zat daarom als enige renner namens onze ploeg nog in de eerste groep en behaalde, om de eer nog enigszins hoog te houden, een 10e plek.

De tweede dag startten we met nog 4 renners voor de ploegentijdrit over 9 kilometer, bestaande uit een ronde van 3 kilometer op en af, die driemaal moest worden afgelegd. Een 15e plek werd hierin behaald, ondanks het vroege verlies van Philip en de gehavende Niels, die niet optimaal zijn kracht kon benutten. In de middag volgde een etappe over 94 kilometer met zo een 1500 hoogtemeters. Na zo een 50 kilometer kwam Lance weer ten val en nog wel in tweede positie, door een raar manoeuvre van de renner die voor hem reed en viel. Lance kon na enige tijd zijn weg weer vervolgen, maar kon de aansluiting met het peloton net niet maken en heeft zich vervolgens laten uitbollen richting finish met zijn gehavende rug en heup. In het peloton ondertussen reden Philip en Loe erg attent mee en haakte Niels met zijn verwondingen nog aan. Bij het ingaan van de laatste kilometer kwam nu ook Loe ten val in een ongelofelijk gevaarlijke chicane. Met gebroken helm kon Loe uiteindelijk weer opstappen en nog wel naar de finish rijden, waar hij later dezelfde tijd als het peloton zou krijgen.

 

Op de laatste dag werden de nieuwe verwondingen gelikt en in overleg met de ploegarts is besloten dat het verstandiger was dat Loe en Lance niet zouden opstappen voor de laatste etappe. Loe, zou later blijken, een gebroken neus hebben opgelopen en Lance had teveel last van zijn schouder om die nog te belasten tijdens de koninginnenrit. Zo stapten nog slechts 2 renners op namens onze ploeg in de derde etappe, die een waar slagveld zou worden. Niels kreeg het moeilijk op een van de klimmetjes en moest helaas al vroeg de wedstrijd verlaten. Philip reed attent mee van voren, maar merkte ook dat hij de beste bergop niet zou kunnen volgen. Op de laatste beklimming van de dag, Thier de Coo, moest Philip het overgebleven peloton laten gaan en reed in een tweede groep naar een 42e plek van de slechts 49 uitrijders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *